De beste oefening bestaat eigenlijk niet. Alle beweging is goed voor je. Welke oefeningen het beste voor je zijn ligt aan het doel dat je voor ogen hebt. Er zijn verschillende doelen die je zou kunnen hebben. Misschien wil je afvallen. Het kan ook zijn dat je sterker wil worden en meer spiermassa wil opbouwen, of je wil gewoon gezonder worden. In dit artikel vind je de beste oefeningen voor deze situaties.

Je wil sterker worden 

Met deze krachttraining tips krijg je al snel een sterker lichaam. Een van de beste oefeningen om je pezen, botten en onderlichaam sterker te maken is de squat. Zet je voeten iets uit elkaar. Ongeveer op schouderbreedte. Laat je billen naar achter zakken. Alsof je op een stoel gaat zitten. Houd je borstbeen recht en je gezicht naar voren. Maak je onderrug iets hol en trek je buik in. Houd je handen gestrekt voor je uit zodat je je balans kunt bewaren. Zak naar beneden en zorg ervoor dat je knieën niet over je tenen komen bij de kniebuiging. Kom weer omhoog en herhaal.

Je wil afvallen

Krachttraining voor vrouwen is net iets anders dan krachttraining die mannen doen. Mannen willen vaak grotere biceps, vrouwen richten zich meer op de buik, billen en benen. Als je wilt afvallen is het natuurlijk vooral belangrijk om te letten op je voeding. Door afvallen te combineren met krachttraining kun je sneller een strak en mooi gespierd lichaam krijgen. De plank is hiervoor een goede oefening. Je traint hiermee iedere spier in je lichaam. Ga op je ellebogen en knieen op de grond. Ga op handen en knieën (of voeten staan)  en span iedere spier in je lichaam aan. Houd deze gestrekte houding even aan en neem dan rust.

Je wil gezonder worden

Krachttraining heeft veel gezondheidsvoordelen. Je botten, spieren en pezen worden sterker. Daarnaast heeft krachttraining een positief effect op je bloeddruk en je cholesterol. Hierdoor krijg je minder snel last van hartkwalen. Als je aan krachttraining doet heb je ook minder kans om artritis op latere leeftijd te ontwikkelen. Als je gezond wil worden en blijven is krachttraining een absolute must.