Er zijn tegenwoordig oneindig veel sporten waar je uit kunt kiezen. Alhoewel de meeste mensen kiezen voor voetbal of tennis, zijn er toch ook veel Nederlanders die een vechtsport beoefenen. Maar de ene vechtsport is de andere vechtsport niet. Judo en boksen zijn bekende varianten, maar er bestaan nog veel meer vechtsporten waarvan de meeste mensen niet weten dat ze bestaan. In deze blog zetten we de meest beoefende vechtsportvarianten in Nederland voor je op een rij. Misschien zit er wel iets voor je bij. 

1. Kickboksen

Als je aan een vechtsport denkt, denk je al snel aan kickboksen. Nederland heeft een aantal grote boksers. Ons kikkerlandje staat in het buitenland niet alleen bekend om de molens en tulpen, maar ook om zijn goede vechters. Er wordt onderscheid gemaakt tussen klassiek boksen, kickboksen en thaiboksen. Maar toch kiezen de meeste mensen voor kickboksen. DIt is een full-contact vechtstijl. Dit betekent dat er ook trappen met de voet zijn toegestaan. Deze vechtsport vergt niet alleen veel coƶrdinatie, maar ook veel conditie. 

2. Karate

Ook karate is een populaire vechtsport in Nederland. Deze sport vergt veel discipline en je zult een hoop verschillende technieken moeten leren om van je tegenstander te winnen. Karate is net zoals veel andere vechtsporten gebaseerd op rangen. Daarnaast bestaan er een aantal verschillende vormen. De meest bekende is Shotokan Karate-do. 

3. Tai Chi

Heb je wel eens gehoord van Tai Chi? Veel mensen kennen deze sport niet, maar toch wordt het door veel mensen beoefend. Het is niet alleen een vechtsport, maar wordt soms ook gezien als danskunst. Tegenwoordig wordt de sport ongewapend uitgevoerd, maar vroeger werd tai chi uitgevoerd met een zwaard. Tegenwoordig kun je dit zwaard kopen om tentoon te stellen in je interieur. Het omgaan met het zwaard werd vroeger als een cruciaal deel van de sport gezien. Het tai chi zwaard is verkrijgbaar bij specifieke webshops, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een echte katana aan te schaffen.