Het droogtrainen seizoen is weer aangebroken. Droogtrainen, ook wel cutten genoemd, doe je door je vetpercentage te verlagen en tegelijkertijd zoveel mogelijk van je spieren te behouden. Je creëert dus een calorietekort en verbrand dus meer calorieën dan je binnen krijgt. Supplementen voor droogtrainen zijn ontwikkeld om je te ondersteunen tijdens het cutten. Door het eten van minder calorieën kun je je soms namelijk minder energiek voelen. En dit is niet altijd handig tijdens het trainen. Wij zetten de beste supplementen voor droogtrainen op een rij. 

1. Eiwitshakes

Als sporter hoeven we je niet te vertellen hoe belangrijk eiwitten zijn. Ze zorgen niet alleen voor spieropbouw, maar zijn ook nodig voor een optimaal herstel en het behouden van spieren tijdens het cutten. Er zijn diverse eiwit supplementen. De meest bekende is misschien wel de eiwitshake: een makkelijke manier om je dagelijkse eiwitinname te verhogen. Er zijn tientallen smaken verkrijgbaar, en er zit dus altijd wel een lekkere variant voor je bij. Bovendien kun je ook kiezen voor een eiwitreep: misschien nog wel lekkerder!

2. BCAA’s supplementen

BCAA’s staat voor Branched-Chain Amino Acids. Dit zijn drie essentiële aminozuren: isoleucine, leucine en valine. Dit zijn de bouwstenen van eiwit en spelen een belangrijke rol tijdens de synthese van eiwitten. Het nemen van een BCAA supplement zorgt ervoor dat spierafbraak tijdens het droogtrainen vermindert en het heeft een goede invloed op de vetverbranding. Het is zowel geschikt voor kracht- als duursporters en je kunt het voor, tijdens of na een training nemen. BCAA’s supplementen vind je bij een supplementen specialist

3. Cafeïne

Dit had je waarschijnlijk wel aan zien komen: cafeïne als supplement voor droogtrainen. Aangezien je wellicht minder energie hebt tijdens het cutten, komt een kopje koffie goed van pas. Cafeïne uit koffie, thee, en energiedrankjes kunnen je prestaties tijdens het trainen verbeteren. Daarnaast stimuleert het de stofwisseling en heeft het dus ook invloed op vetverbranding. Maar let op: drink niet meer dan 4 à 5 kopjes koffie per dag (maximaal 600 mg cafeïne).

Ben je niet zo’n koffiedrinker, maar wil je wel meer energie? Er zijn handige cafeïnesupplementen of pre-workouts beschikbaar die je voor je training kunt gebruiken.